Optimalisatie en reductie

Duurzaamheid, hergebruik en ketensamenwerking zijn drie belangrijke ontwikkelingen die de verpakkingsindustrie de komende jaren bezig zullen blijven houden. Pakxo ontwikkelt verpakkingen en adviseert en ondersteunt bedrijven met het maximaliseren van efficiency, effectiviteit en rendement op het gebied van verpakken en logistiek.

Aanpak Pakxo

Binnen de b-2-b verpakkingsindustrie zijn verschillende ontwikkelingen gaande. Duurzaamheid, hergebruik en ketensamenwerking zijn drie belangrijke die deze industrie de komende jaren bezig zullen blijven houden. Ook al bestaan er meerdere perspectieven over wat daarvoor nu het beste is, in alle gevallen heeft het te maken met optimalisatie en reductie. Van materiaal, van kosten, van overbodige of slecht functionerende schakels in het geheel. Uiteindelijk doet iedere gram die je kunt besparen ertoe. Voor de efficiency en winstgevendheid van bedrijven, voor de inzet van medewerkers, voor de keuze en hoeveelheid van het gebruikte verpakkingsmateriaal en dus ook voor de belasting van onze planeet door de grondstoffen die we gebruiken en onttrekken. 

Ik zie dagelijks dat bedrijven en afdelingen worstelen met deze vraagstukken. Door een holistische benadering van industriële verpakkingen, draag ik bij aan procescreatie, verpakkingsoptimalisatie en implementatie. Daarbij maak ik gebruik van mijn jarenlange ervaring als verpakkingsengineer. Functionaliteit en afstemming zijn mijn leidende principes. Dat leidt tot doorvragen, diepgaande analyses en een goede onderbouwing, waarmee ik in de hele supply chain kan sturen op de meest optimale verpakking, gegeven inhoud, toepassing, proces, logistiek en omstandigheden. Dat levert soepele processen en duurzame resultaten op en optimaliseert uiteindelijk de hele keten.

Neem contact met mij op
Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u een verpakkingsvraagstuk? Neem vrijblijvend contact op.